An școlar 2009-2010
Anul școlar 2009-2010 a reprezentat un an de vârf pentru comisia de promovare a proiectelor naționale si internaționale prin obținerea Certificatelor Scoală Europeană 2010 , European Label 2009 ( pentru proiecte inovative in predarea limbilor străine) si o mențiune la Concursul National de proiecte „Made for Europe 2010”.
1. A fost finalizat proiectul Comenius Higher Quality in Education with Family Support. Raportului final a fost aprobat de către ANPCDEFP.
2. Au continuat activitățile in cadrul proiectului “ Imigranții Trecut si prezent. Spre o mai buna integrare?” (Immigrants- Past and Present. Towards Better Integration?)( coord. Mariana Hudrea). Au beneficiat de mobilitati in Germania si Turcia 5 profesori si 6 elevi.
3. Au fost realizate materiale foarte importante in cadrul proiectului : filmarea interviurilor luate unor persoane care au imigrat in Romania sau care s-au întors din Spania)si pregătirea a doua prezentări PowerPoint vizând România, Maramureșul, orașul Baia Mare si realizările CN Eminescu in materie de proiecte europene precum si un istoric al imigrației înspre si dinspre Romania in Turcia.
4. A fost lansat proiectul Comenius “Trecut conflictual. Ghid European pentru supraviețuire pentru tinerii cetățeni europeni” (Conflicting Past-Common Future. a Practical Survival Guide for Young European Citizens)( Coord. Elena Iercosan)
5. Au fost pregatite materiale si s-a participat la reuniunile de proiect din Polonia ( 2 profesori+ 4 elevi - Elena Iercosan si Luminița Faur) si Irlanda( Elena Iercoşan, Dorel Condor ) – reuniune de analiza a primului an de activitate.
6. Au fost redactate materiale de diseminare pentru cele doua proiecte in derulare. Publicarea de articole in presa locala: Glasul Maramuresului , Graiul Maramuresului , Informatia, Gazeta de Maramures Zilei precum si in ziarul online ” Romania Pozitiva”.
7. Pregatirea si depunerea formularelor pentru burse Comenius si Grundvig „Mobilitati” respectiv „Vizite si schimburi”. Cristina Viosovan a obtinut o bursa Comenius in Marea Britanie iar Mariana Hudrea doua burse Grundtvig la Roma si Amsterdam.
8. A fost întocmit dosarul pentru Asistenți lingvistici Comenius( Rodica Mone). Proiectul a fost aprobat pentru acest an școlar.
9. A fost pregătit si s-a depus dosarului pentru obținerea certificatului European Label ( Mariana Hudrea, Simona Dicu, Flavia Costin, Elena Mihali). Festivitatea de decernare a avut loc la Bucuresti. Au participat dir. Marius Craciun, prof. Mariana Hudrea si doua eleve, Andrada Les si Cristina Ivanov.
10. A fost organizata o reuniune de proiect in cadrul parteneriatului Comenius Conflicting Past.( coord. Elena Iercosan). Reuniunea a avut drept invitați parteneri din Germania (2 profesori și 4 elevi), Lituania (3 profesori și 3 elevi) si Polonia (2 profesori si 6 elevi). In cadrul acesteia au fost organizate excursii in MM si activitati legate de tema proiectului (Rezistenta anti-comunista), din care mentionam vizita la Memorialul Victimelor Comunismului din Sighetu Marmatiei, unde elevii au avut posibilitatea sa participe si la o „conferinta” la finalul vizitei ghidate, unde au pus intrebari ghizilor. Activitatile realizate in scoala s-au finalizat printr-un portofoliu identic pentru fiecare tara, care contine informatiile aduse de fiecare tara in parte referitoare la propria rezistenta anti-comunista, precum si intrebarile si temele de discutie abordate in cadrul reuniunii.
11. Continuarea proiectului Studii Europene, clasa a XI-a F, prof. Elena Iercosan.
12. Acordarea unui interviu postului Radio Romania Cultural pe tema proiectelor CN Mihai Eminescu ( Mariana Hudrea)
13. Participarea in proiectul OnAir al Radio Romania ( prezentarea proiectelor e-learning din scoala coord. Mariana Hudrea).
14. Participarea la proiectul Comenius coordonat de catre Agentia Nationala de Monitorizare a Presei Active Watch (Clasa a X-a E si prof. Mariana Hudrea). Proiectul a urmarit educarea elevilor in spiritul interpretarii corecte a articolelor aparute in media.
15. Participarea la reuniunile de informare asupra proiectelor europene, Bucuresti ( Elena Iercosan, Cristina Visovan)
16. Oferirea de consultanta pentru obtinerea a trei burse Grundtvig pentru Florentina Baciu, Ioana Pop si Luminita Grigorescu de la CJAPP MM, primele doua având ore si in CN Mihai Eminescu.( proiecte aprobate)
17. Oferirea de consultanta pentru scrierea unui proiect Comenius pentru Grup Școlar Nenițescu. ( Proiect aprobat).
18. Alcătuirea dosarului si obținerea certificatului „Scoala Europeana” pentru a III-a oara consecutiv.(Mariana Hudrea, Ileana Vasilescu, Elena Iercosan, Rodica Mone, Nicolae Weisz, Simona Dicu, Flavia Costin, Cristina Visovan. La festivitatea de la București au participat dir. Adj. Mirela Ardelean, Mariana Hudrea si elevul Marius Anitas).
19. Obținerea unei mențiuni la concursul Made for Europe 2010, Bacau. ( Marius Anitas, Dan Tecar).
20. Realizarea unor excursii vizând obiective turistice in Romania si in străinătate ( Dorel Condor, Ioan Mociran, Alexandra Spatacean).
21. Elevii CN Mihai Eminescu au participat la Concursul international „Chanson sur scene”. Eleva Manuela Grigoruta a castigat o bursa de doua saptamani in Franta.
22. Proiectul internaţional „Pantomimes”, Orthez, Franţa, coordonat de Simona Ungureanu si realizat cu sprijinul Mariei Ciumau si un grup de elevi ai liceului nostru, mai 2010.
23. In 16 iunie a avut loc , in cadrul emisiunii d-lui Ioan Butuza la E-Maramures , un Talk show dedicat împlinirii a 10 ani de proiecte internaționale la CN Mihai Eminescu Baia Mare. Au participat Mariana Hudrea si Florian Nechita însoțiți de elevii: Patrick Bohony, Petruta Boga, Xanta Lukacsovits si Andrada Les.
24. Alcatuirea documentatiei pentru Bacalaureatul francofon ( conducerea liceului si catedra de limba franceza)
25. Participarea la Campionatul National "Tinerii dezbat" ( locul IV), Baia Mare , 29-30 mai 2010
Toate aceste activităţi au condus la formarea spiritului de echipa atat in randul cadrelor didactice implicate cat si al elevilor. Participanţii la activităţi au beneficiat de deschiderea oferita de acest gen de activitati. Unii participanti la mobilitati au calatorit pentru prima data cu avionul , cu metroul sau cu bacul. Au invatat cum sa-si prezinte tara si cum sa lucreze in echipe internaţionale.
No comments:
Post a Comment