Friday, June 04, 2010

Scoala Europeana











Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Daniel Petru Funeriu ofera premii joi, 22 aprilie 2010, cele 60 de unitati de invatamant preuniversitar castigatoare ale celei de-a VII-a editii a Competitiei Nationale "Scoala Europeana". Festivitatea de decernare a titlului "Scoala Europeana" se va desfasura la Palatul Parlamentului - Sala Spiru Haret. Fiecare unitate de invatamant va primi certificatul si trofeul "Scoala Europeana - 2010".

Pe primele locuri la editia din acest an se afla Liceul de Arte "Balasa Doamna" din Targoviste (judetul Dambovita) - 198 de puncte, Colegiul Tehnic "Mihai Bacescu" din Falticeni, (judetul Suceava) - 194 de puncte si Grupul Scolar Industrial "Stefan Procopiu" din Vaslui (191 puncte). Certificatul are o valabilitate de trei ani, dupa care scoala trebuie sa concureze din nou pentru a reconfirma titlul obtinut.
La editia din acest an, un numar de 7 unitati scolare obtin, pentru a treia oara, certificatul "Scoala Europeana" (2004, 2007, 2010).
Acestea sunt: Grupul Scolar Industrial "Stefan Procopiu" din Vaslui, Colegiul Economic "Ion Ghica" din Targoviste, Colegiul National "Mihai Eminescu" din Baia Mare, Scoala cu clasele I-VIII "Andrei Saguna" din Deva, Colegiul Economic din Buzau, Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva nr. 1 Oradea si Colegiul National "Octavian Goga" din Sibiu. De asemenea, alte 17 unitati scolare obtin ,pentru a doua oara, certificatul si trofeul "Scoala Europeana".
Competitia Nationala "Scoala Europeana"se adreseaza tuturor unitatilor de invatamant preuniversitar implicate in activitati/programe/proiecte de cooperare europeana. La editia din acest an s-au inscris 148 de unitati de invatamant preuniversitar din 36 de judete si din municipiul Bucuresti.
Evaluarea candidaturilor scolilor inscrise in competitie s-a realizat dupa urmatoarele criterii: coerenta activitatilor derulate in cadrul proiectelor/programelor comunitare cu politica generala a institutiei scolare, integrarea activitatilor derulate in cadrul proiectelor/programelor comunitare in programul curent al scolii, asigurarea egalitatii de sanse, varietatea disciplinelor de studiu (ariilor curriculare) implicate/ activitatilor educative scolare si extrascolare, continuitate si constanta in derularea de activitati/proiecte/programe comunitare, strategie si modalitati de implementare si evaluare, strategie si modalitati de valorizare (diseminare si exploatare a rezultatelor/produselor), dezvoltarea dimensiunii europene a educatiei prin activitatile de cooperare europeana si calitatea documentelor de candidatura (documente manageriale, formular de candidatura si portofoliu).

No comments: