Curs de formare profesionala la Cambridge
In perioada 18 iulie – 31 iulie 2010 am participat la un curs de formare profesionala in
La campus-ul
Pe parcursul celor doua saptamani, pe langa cursurile de baza, ama vut posibilitatea sa particp la 4 ateliere de lucru diferite (despre utilizarea filmuletelor in exercitii de vorbire, a cantecelor in altfel de exercitii decat cele de tipul ‘fill in’, despre folosirea metodei structurale in predarea limbii engleze) la doua seminarii pe teme culturale si la doua cursuri tinute de profesori renumiti in domeniul limbii engleze – domnul Adrian Underhill si domnul Michael McCarthy.
Am beneficiat si de un program social care a inclus un tur ghidat al orasului Cambridge, o vizita la Londra, o seara de film, doua seri in care am putut lua parte la un program muzical, o seara de quiz si bineinteles, petreceri de bun-venit si ramas-bun. In plus s-au organizat excursii in diferite localitati din apropierea Cambridg-ului (Ely, Bury St. Edmunds, Woodbridge), o excursie la Southwald, Suffolk (orasel la Marea Nordului), o seara de teatru la Londra, un tur cu barca pe faimosul rau Cam si nu in ultimul rand o seara de teatru la Colegiul St. John unde am vizionat – Imblanzirea scorpiei de William Shakespeare.
Au fost doua saptamani de vis in care am explorat o mica parte din Marea Britanie, am cunoscut oameni din peste 20 de tari, mi-am facut noi prieteni, am cunoscut personalitati din domeniu, doua saptamani in care am invatat multe lucruri noi despre cum putem folosi calculatorul si internetul in predarea limbii engleze (folosirea programului HotPotatoes pentru realizarea de exercitii, crearea de pagini web si de blog-uri, folosirea unei platforme de invatare precum Moodle, a programului Paint.Net pentru exercitii de vorbire si de descriere a unor fotografii, a programelor Audacity si a diferitelor site-uri disponibile pe internet pentru exercitii de corectare a pronuntiei, folosirea filmuletelor de pe youtube pentru exercitii de ascultare si de vorbire, folosirea programului Word pentru exercitii de creativitate in scriere etc.). Intentionez sa creez un blog pe care vor fi disponibile in curand link-uri utile pentru toti cei interesati sa foloseasca noile tehnologii in predarea la clasa si unde voi putea fi contactata pentru orice informatii suplimentare.
Consider ca astfel de activitati de formare sunt extreme de benefice pentru orice profesor si de aceea doresc sa-mi incurajez colegii sa acceseze pagina web a Agentiei Nationale si sa solicite obtinerea unor granturi asemanatoare. Nimic nu se compara cu o astfel de experienta de viata.
prof. Cristina Visovan
No comments:
Post a Comment